Koulutusohjelma

 

PP1 Teoriat

Koulutus alkaa teorialla, sekä liitimen maakäsittelyllä. Teoriaosuudessa tutustutaan
liitimen rakenteeseen, ohjausoppiin, sääoppiin, ilmailumääräyksiin sekä
aerodynamiikkaan. Sinusta voi kehittyä hyvä "meteorologi" joka pystyy
ennakoimaan sään kehittymistä ja osaa lukea pilviä kuin päivän lehteä. Koulutus
tapahtuu yleisimmin viikonloppuisin ja/tai iltaisin, riippuen kurssin muodosta.

Oppilas saa opintomateriaalin, lentopäiväkirjan ja oppilaskortin. Ilmailussa pidetään lentopäiväkirjaa kaikista lennoista, siihen merkitään mm. vallitseva sää, lentoaika ja lentojen lukumäärä.

Lentosäännöt tulee osata, koska varjoliitäjät toimivat samassa ilmatilassa kuin siviili-, sotilas- ja matkustajaliikenne.

Ilmaliikenne hoidetaan ilmailuradiolla, olemalla yhteydessä lennonjohtoon ja muihin ilma-aluksiin. Perusasioiden ollessa hallussa, siirrytään harjoittelemaan liitimen maakäsittelyä. Maakäsittelyn avulla opetellaan perusasiat, joista on jatkossa hyötyä esim. ulkomailla rinnestarteissa, joissa olosuhteet ovat vaativat.

PP1 Käytännön harjoitukset

Aluksi oppilas hinataan 10-50 m:n korkeudelle, jolloin oppilas voi harjoitella itsenäistä liitimen ohjausta. Opettaja ohjeistaa radiopuhelimella ja seuraa kuinka oppilas edistyy lentämisessään. Viiden lennon jälkeen yleisestikin oppilas on valmis korkeisiin yli 200 m hinauksiin.

PP2 Käytännön harjoitukset

Korkeat hinaukset tehdään normaalisti taittopyörä- ja/tai kitkakelahinauksina aina 200-400 m:n korkeuteen. 40-korkeanlennon jälkeen oppilas on yleensäkin valmis tarkastuslennolle. Tämä on se lento, jossa tarkastetaan kurssilla opetettujen asioiden osaaminen. Hyväksytysti suoritetun kirjallisenkokeen ja tarkastuslennon jälkeen oppilas saa koulutustodistuksen ja voi hakea PP2- kelpoisuutta. Tämä kelpoisuus oikeuttaa lentämään itsenäisesti eri lentopaikoilla, ilman kouluttajan läsnäoloa, mutta ei vielä esim. vaativia vuoristo-, termiikki- tai matkalentoja. Vasta vuosien kokemukset tuovat varmuutta kelien ja lentopaikkojen arviointiin. Jatkossa yli 200 km matkalennot ovat mahdollisia.

Kelpoisuustodistus

Varjoliidossa on käytössä 5-portainen kelpoisuusjärjestelmä. Kurssin jälkeen, kokeet ja tarkastuslennon läpäistyä, oppilas saa PP2-kelpoisuuden.

Kurssin kesto

Viikonloppuisin tapahtuva koulutus ottaa hieman pidemmän ajan, yleensä 2-6 kk riippuen vuodenajasta ja sääolosuhteista, sekä oppilaan aktiivisuudesta. Intensiivikurssi on kestoltaan 10-vuorokautta joka vaatii oppilaalta kokoajan paikalla olemista, koska koulutus on aamuvarhain sekä illasta myöhään. Kurssin ajaksi majoituksen etsinnässä voimme avustaa, jotta löydät sinulle sopiva ja edullisen vaihtoehdon.

Kurssin hinta

Varjoliitokurssin hinta on yhdessä erässä maksettuna 2200 € sisältäen kaikki tarvittavat aina itsenäisen PP2-kelpoisuuteen saakka, tarvitset vain ulkoiluun sopivan vaatetuksen.


 

 

Kurssiin sisältyy

 • PP1-PP2
  teoriat sekä oppilaslennot (vähintään 45 kpl)
 • Maakäsittelyharjoituksia
 • Lentokalusto
  kurssin ajaksi
 • Hinauskalusto
 • Oppilasajan
  tapaturmavakuutus
 • Oppimateriaalit
 • Teoriaopetus
  25 tuntia
 • Tarkastuslento
 • Pelastusvarjon
  pakkaus
 • Hinauskoulutusta

 

Kurssille ilmoittautuminen

Oppilaat valitaan kurssille siinä järjestyksessä kun koko kurssin hinta 2200 € maksu on suoritettu. Ilmoittautumalla ajoissa helpotat työtämme mitoittaa koulutustilat ja varusteet.


Lisäkoulutukset

Paramoottorikurssi: 700 €

Paramoottori-trikekurssi: 700 € 

Yhteystiedot

Itäliitäjät Team
Huhuksentie 52
814 50 Huhus

0400 177 175

© 2015 Kaikki oikeudet pidätetään P.T & J.T

Tee ilmainen nettisivustoWebnode