Mitä varjoliito on

  
Varjoliito on kevein ja halvin lentämisenmuoto. Varjoliitovarusteet painavat noin 20 kg, ja ne mahtuvat isoon selkäreppuun. Tämä lentolaite kulkee helposti mukana auton takakontissa ja sen voi ottaa mukaan myös lentokoneeseen.

Harrastuksena varjoliito on erittäin sosiaalinen ja mukava. Saat paljon samanhenkisiä kavereita Suomesta ja myöskin ulkomailta. Suomessa aktiivisia harrastajia on jo tällä hetkellä yli 1000.

Valitse harrastukseksi Varjoliito ja nouse tuulen selkään kuin Kotka. Taivaan sinessä liidellessä unohtuvat arjen murheet ja surut. Lentämisen tunnetta on vaikea kuvata, se on vaan jokaisen itse koettava. Harrastuksen voit aloittaa näihin sivuihin tutustumalla tai tulemalla lentopaikalle katsomaan toimintaa.

Miten

Varjoliitimellä noustaan lentoon joko rinteestä, hinaamalla tai moottorilla. Hinaus tapahtuu kesällä yleisimmin autolla tai mönkijällä lentokentiltä ja talvella moottorikelkalla järven jäältä.

Hinaamalla saavutetaan normaalisti 300-600m korkeus, josta hinausnarun irrotus tapahtuu. Siitä voi liukua muutaman minuutin lennon takaisin hinauspaikalle tai kesäisin alkaa etsiä termiikkejä eli nousevia lämpimiä ilman pystyvirtauksia. Näiden virtausten avulla voidaan nousta pilven pohjiin 1500-2000m tai aina jopa 3000m korkeuteen saakka.

Rinnelentoa lennetään yleisesti ilman moottoria esim. Keski-Euroopan vuoristoisilla seuduilla. Suomessakin on muutamia hyviä rinnelentopaikkoja esimerkiksi Pallas-tunturi Ylläs-tunturi sekä Saana-tunturi


Koulutuskerhon valinta

Kerho valitaan yleensä asuinpaikkakunnan mukaan. Onhan se kätevää, mutta on muitakin syitä miksi halutaan tai kannattaa tulla tiettyyn kerhoon.

Nykyisin ihmisillä on yhä vähemmän aikaa käytettävissä. Siksi kiireisten ihmisten kannattaa valita kouluttava kerho jossa opettajat tekevät koulutusta melkein päätyökseen, muuten kurssi saattaa venyä vuosien mittaiseksi. Nopeimmat kurssilaiset ovat saaneet lupakirjansa seitsemässä päivässä

Toinen syy on ilmapiiri, Itäliitäjät Team kouluttaa tehokkaasti ja ammattitaitoisesti, mutta silti rennosti, turhia riskejä välttäen.Yhteystiedot

Itäliitäjät Team
Huhuksentie 52
814 50 Huhus

0400 177 175

© 2015 Kaikki oikeudet pidätetään P.T & J.T

Tee ilmainen nettisivustoWebnode